Avsnitt 9 – ”Jag är inte rädd”

Här hittar du extramaterial att ladda från dagens avsnitt, tillämpningar och annat kul som både barn och föräldrar kan ha glädje av. Skriv gärna och berätta om du gillar det och om du delar något på sociala medier så glöm inte att tagga #waokidsshow2 och #waochurch. Klicka på länkarna för att ladda ner. ENJOY!

VECKANS BIBELVERS

Bibelvers 9

LADDA NER OCH FÄRGLÄGG

Jesus stillar stormen

KNEP & KNÅP

Jesus stillar stormen

VECKANS TILLÄMPNING

”Jag är inte rädd”

Att övervinna fruktan tillsammans med Jesus!

Så här kan du göra:

Fråga ditt barn om det finns saker som han/hon är rädd för. Prata om att lärjungarna var rädda i båten tills de förstod att Jesus var med dem och att han hade makt att ta bort den läskiga stormen. Berätta att Jesus bor i barnets hjärta och att han/hon alltid kan ropa på honom när han/hon är rädd.

Skriv ner allt som barnet fruktar, be tillsammans och tacka Jesus för att han alltid är med och för att han bor i era hjärtan. Riv sedan sönder lappen med alla oro och tacka Gud för att han har hört eran bön.

Lär ditt barn att göra Daily Devotional!

En nära relation med Jesus är grunden för varje kristen och tänk att få lära känna Jesus redan som barn, vilken välsignelse! Du som förälder kan hjälpa ditt barn att förstå vikten och styrkan av en daglig stund med Jesus. Är barnet litet kan du börja genom att varje dag läsa barnens Bibel, samtala om det ni just läst för att sen avsluta med en bön.

Så här kan du gör om ditt barn kan skriva själv:

1. Köp en fin bok att skriva i och även en barnens Bibel som är enkel att läsa (tips: på bra barnbibel)

2. Hjälp barnet att välja ut och läsa en berättelse varje dag.

3. Prata tillsammans och låt barnet reflektera över det som ni just läst för att sen skriva ner:

– Vad berättelsen heter.
– Vad de kan lära sig av berättelsen.
– Be tillsammans.

Kanske är det stressigt att hinna sitta ner tidigt på morgonen, så varför inte göra det till en familjestund på kvällen. Tänd ett ljus och ha en mysig stund tillsammans.

Lycka till!