Avsnitt 8 – ”Gud  är min pappa”

Här hittar du extramaterial att ladda från dagens avsnitt, tillämpningar och annat kul som både barn och föräldrar kan ha glädje av. Skriv gärna och berätta om du gillar det och om du delar något på sociala medier så glöm inte att tagga #waokidsshow2 och #waochurch. Klicka på länkarna för att ladda ner. ENJOY!

VECKANS BIBELVERS

Bibelvers 8

LADDA NER OCH FÄRGLÄGG

Den förlorade sonen

KNEP & KNÅP

Rita grisen

VECKANS TILLÄMPNING

”Gud är din pappa”

Idag är det Fars Dag! Kanske brukar ni inte fira den här dagen pga olika anledningar. Om en pappa inte finns med i bilden vill vi ändå uppmuntra dig att göra något annorlunda idag.

Så här kan du göra:

Saknaden efter en pappa kan vara stor och det kan vara svårt att hitta någon som kan ta den platsen. Men du som förälder eller vuxen har ett fantastiskt tillfälle att berätta för ditt barn på vilket sätt Gud är och vill vara en pappa i våra liv. 
Låt ditt barn få göra ett Fars Dag-kort till pappa Gud i himlen. Om barnet inte kan skriva själv så låt barnet med egna ord säga vad som ska stå på kortet sen skriver du. Låt barnet dekorera kortet och fäst det sedan på kylskåpet eller på en plats där det är synligt.

Be tillsammans och tacka Gud att han är en pappa som aldrig sviker. Låt ditt barn ta emot en pappakram från Jesus genom att krama sig själv hårt. Påminn ditt barn under hela veckan att han/hon är älskad av Gud och att det finns en pappa i himlen som beskyddar, leder och älskar alla minuter, dag och natt.

Lär ditt barn att göra Daily Devotional!

En nära relation med Jesus är grunden för varje kristen och tänk att få lära känna Jesus redan som barn, vilken välsignelse! Du som förälder kan hjälpa ditt barn att förstå vikten och styrkan av en daglig stund med Jesus. Är barnet litet kan du börja genom att varje dag läsa barnens Bibel, samtala om det ni just läst för att sen avsluta med en bön.

Så här kan du gör om ditt barn kan skriva själv:

1. Köp en fin bok att skriva i och även en barnens Bibel som är enkel att läsa (tips: på bra barnbibel)

2. Hjälp barnet att välja ut och läsa en berättelse varje dag.

3. Prata tillsammans och låt barnet reflektera över det som ni just läst för att sen skriva ner:

– Vad berättelsen heter.
– Vad de kan lära sig av berättelsen.
– Be tillsammans.

Kanske är det stressigt att hinna sitta ner tidigt på morgonen, så varför inte göra det till en familjestund på kvällen. Tänd ett ljus och ha en mysig stund tillsammans.

Lycka till!