Avsnitt 4 – ”Gud tar hand om mig”

Här hittar du extramaterial att ladda från dagens avsnitt, tillämpningar och annat kul som både barn och föräldrar kan ha glädje av. Skriv gärna och berätta om du gillar det och om du delar något på sociala medier så glöm inte att tagga #waokidsshow2 och #waochurch. Klicka på länkarna för att ladda ner. ENJOY!

VECKANS BIBELVERS

Bibelvers 4

LADDA NER OCH FÄRGLÄGG

Josef och hans bröder

KNEP & KNÅP

Ballongdrömmar

Skriv ner barnets drömmar på ballongerna. Sätt upp den på kylskåpet och låt hela familjen se. Inget är för stort, för svårt eller för litet! 

TESTPATRULLENS UTMANING

Himmelsk drömmig glass

VECKANS TILLÄMPNING

”Gud tar hand om mig”

Att drömma är viktigt!
Så här kan du göra:

1. Ta fram papper och penna, hjälp till eller låt barnet själv skriva ner drömmar för framtiden, saker som han/hon vill se. Lägg lappen i en ballong, fyll med helium och skicka iväg ballongen/drömmarna mot himlen. Allt är möjligt för den som tror!

Lär ditt barn att göra Daily Devotional!

En nära relation med Jesus är grunden för varje kristen och tänk att få lära känna Jesus redan som barn, vilken välsignelse! Du som förälder kan hjälpa ditt barn att förstå vikten och styrkan av en daglig stund med Jesus. Är barnet litet kan du börja genom att varje dag läsa barnens Bibel, samtala om det ni just läst för att sen avsluta med en bön.

Så här kan du gör om ditt barn kan skriva själv:

1. Köp en fin bok att skriva i och även en barnens Bibel som är enkel att läsa (tips: på bra barnbibel)

2. Hjälp barnet att välja ut och läsa en berättelse varje dag.

3. Prata tillsammans och låt barnet reflektera över det som ni just läst för att sen skriva ner:

– Vad berättelsen heter.
– Vad de kan lära sig av berättelsen.
– Be tillsammans.

Kanske är det stressigt att hinna sitta ner tidigt på morgonen, så varför inte göra det till en familjestund på kvällen. Tänd ett ljus och ha en mysig stund tillsammans.

Lycka till!