Avsnitt 11 – ”Jesus, den bästa julklappen”

Här hittar du extramaterial att ladda från dagens avsnitt, tillämpningar och annat kul som både barn och föräldrar kan ha glädje av. Skriv gärna och berätta om du gillar det och om du delar något på sociala medier så glöm inte att tagga #waokidsshow2 och #waochurch. Klicka på länkarna för att ladda ner. ENJOY!

VECKANS BIBELVERS

Bibelvers 11

STORYTELLER

Jesu födelse

LADDA NER OCH FÄRGLÄGG

Jesu födelse

KNEP & KNÅP

Stallet

VECKANS TILLÄMPNING

”Jesus, den bästa julklappen”

Lär ditt barn att det är roligare att ge än att få!

Så här kan du göra:

1. Låt ditt barn välja en person att ge en julklapp till, det kan vara en släkting eller en vän. Gå till affären och köp något för ca 20 kr och slå sedan in presenten tillsammans. Hjälp ditt barn att skriva en julhälsning.

2. Veckans utmaning: Läs julevangeliet tillsammans och prata om varför Jesus är den bästa julklappen. Skriv en lista  på allt gott som kommer genom Jesu födelse.

Lär ditt barn att göra Daily Devotional!

En nära relation med Jesus är grunden för varje kristen och tänk att få lära känna Jesus redan som barn, vilken välsignelse! Du som förälder kan hjälpa ditt barn att förstå vikten och styrkan av en daglig stund med Jesus. Är barnet litet kan du börja genom att varje dag läsa barnens Bibel, samtala om det ni just läst för att sen avsluta med en bön.

Så här kan du gör om ditt barn kan skriva själv:

1. Köp en fin bok att skriva i och även en barnens Bibel som är enkel att läsa (tips: på bra barnbibel)

2. Hjälp barnet att välja ut och läsa en berättelse varje dag.

3. Prata tillsammans och låt barnet reflektera över det som ni just läst för att sen skriva ner:

– Vad berättelsen heter.
– Vad de kan lära sig av berättelsen.
– Be tillsammans.

Kanske är det stressigt att hinna sitta ner tidigt på morgonen, så varför inte göra det till en familjestund på kvällen. Tänd ett ljus och ha en mysig stund tillsammans.

Lycka till!