Söndagen gudstjänst var laddat av stor tacksamhet till Gud, finalen på encountern som ägt rum under helgen toppades med ett stort dop och många härliga vittnesbörd från människor som fått ett starkt möte med Gud! Pastor Lennart predikade om att Gud har kallat oss att vara ljus i den här världen utifrån Jesaja 60.

”Denna månads tema heter “Hope of glory”, ”Härlighetens hopp” och det talar om Jesus som bor i ditt och mitt hjärta. Du är en bärare av det hoppet till en värld i mörker. Om några veckor ska vi som församling gå ut till fyra förorter i Stockholm och dela med oss av det hoppet.
Gud säger själv att mörker ska övertäcka jorden, men över Guds folk ska Herrens härlighet gå upp.
Församlingen består inte bara av en grupp människor. Församlingen består av enskilda individer. Det betyder att Gud uppmanar oss var och en att resa sig upp och vara ljus där vi är. Jesus säger att vi är både ljus och salt! ”

Matt 5:13-16
Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor. Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen. 

Se predikan på www.skplay.se