Frieri och strid –  denna söndag förmiddag fick vi prov på bådadera. Ett möte i Södermalmskyrkan kan då verkligen bjuda på överraskningar!

Jens Skoglund gav en utmanande och rak predikan denna söndag. Med historiska krigsskildringar och berättelser om en närstridsinstruktör drog Jens paralleller till livet med Gud.

Vi tror ofta att livet kommer ordna sig av sig själv. Med tiden. Vill du veta en hemlighet? Det gör det inte, konstaterar Jens. ”I livet har vi en fiende som inte kör med schyssta metoder. Vad gör du då? Du behöver en bas att hämta kraft ifrån. Och du måste känna dig själv och din Gud, så att du kan gå till snabb och effektiv motattack” fortsatte Jens och talade sedan om hur Jesus levde sitt liv ständigt förberedd och vaksam.

Du kanske går igenom svårigheter i ditt liv just nu? Gud kan hjälpa dig igenom vare situation, hur svår den en kan verka. Genom relationen med Gud kan du få styrka och bli rustad i varje situation livet sätter dig i.

Flera unga män kom fram på frälsningsinbjudan i slutet av mötet. Vill du också se Jens predikan, så kan du se den nedan.