Teknikteam, tolkteam, projektorteam, mötesvärdesteam, nattvardsteam, caféteam, TV-team, infoteam och lovsångsteam. Det är bara några av alla team som samverkade denna söndag och det var om detta José predikade denna söndag!

Han använde ordet hjälptjänst och talade om en frivillig, ideell insats i församlingen. Vi är i tjänst inför Gud och har förmånen att få tjäna i Hans hus. Vi får inte hamna i ett tankemönster där alla andra ska göra allt och vi bara ska komma hit och lyssna. José drog liknelser till en familj – där alla ska hjälpa till. Alla behövs, och alla är lika viktiga!

Det spelar ingen roll hur underbar predikan vår pastor har förberett eller hur många sånger lovsångsteamet förberett om det inte finns ljud och ljus i lokalen. Efter gudstjänsten fanns därför möjlighet för de som vill börja hjälpa till med något, eller hjälper till på ett ställe men vill göra mer, att anmäla sig till en ny hjälptjänst – ett nytt team.  Är du medlem i Södermalmskyrkan och också vill hjälpa till? Maila oss på info@sodermalmskyrkan.se så ska vi hitta ett perfekt team för dig!

Du kan se predikan i sin helhet på skplay.se eller här nedanför.