Pastor Lennart och Carolina Torebring ledde gudstjänsten och de bad för en ung man från Indien som varit på besök i Sverige en månad och som hittat nya vänner i vår multinationella församling. Pastor Dan Salomonsson anknöt till detta i början av predikan. Vi som är kristna lyfter våra händer och prisar Herren varje söndag. Det är som när man gör vågen. Det börjar i Australien och miljontals människor från öst till väst prisar sedan Herren över dygnets timmar. Han berörde Guds stora penseldrag om hur evangeliet ska gå ut till jordens yttersta hörn. Det började med att Jesus sa till lärjungarna: Invänta den Helige Ande för när Han kommer över er ska ni få kraft att bli mina vittnen. Efter Andens dop gick lärjungarna ut med evangeliet och ett hundratal kristna växte på kort tid till tiotusentals. Idag har människor över hela jorden tagit emot Jesus.

Det skulle kunna stå Drömfabriken på skylten istället för Södermalmskyrkan eller Pingstkyrkan Uppsala. För det är vad det är. För när den Helige Ande kommer över oss ser vi något som är större och inte bara det som är för handen. ”Anden kommer med den kraft som gör att du faktiskt kan berätta om tron till en kompis så dom begriper”.

Vill du veta mer om den Helige Ande och vad som händer i andedopet – missa inte denna predikan! Lyssna till vår podcast eller se predikan i sin helhet på www.skplay.se