6 nyfrälsta personer döptes idag och pastor Emanuel Zethson undervisade om Nattvardens betydelse.  ”Det är mer än bara en symbolisk måltid, Herren själv är närvarande i nattvarden. När vi firar nattvard tar vi del av Honom, av allt Han är och har.”

Denna söndag fortsatte den predikoserie utifrån Apostlagärningarna 2:42, som pågått under hela januari månad. I denna bibelvers ges grunder i församlingslivet, och dagens ämne var brödsbrytelse, eller nattvard, som vi vanligen säger.

Pastor Emanuel Zethson citerar i inledningen ifrån 1 Moseboken 26, där patriarken Isak gräver upp brunnar som fienden fyllt igen. Nattvarden är en andlig brunn, påpekar Emanuel, som fienden försöker täppa igen för oss. Det är mer än bara en symbolisk måltid, Herren själv är närvarande i nattvarden. När vi firar nattvard tar vi del av Honom, av allt Han är och har. Det är en förbundsmåltid som bär med sig löften till dig.

Gå in och titta på hela predikan och du kommer se allt som finns för dig att få ta del av genom Nattvarden. Nästa söndag kommer vi också fira Nattvard tillsammans på gudstjänsterna kl 10 och 12, välkommen! Gudstjänsten finner du här nedan, eller på vår playsite skplay.se – där du varje söndag kl 12:00 kan följa gudstjänsten live.Ha en välsignad vecka!