Sorg och glädje, sida vid sida. Våra älskade Bertil och Anna-Stina Swärd har mist sin son Anders i en tragisk olycka och hela församlingen står tillsammans med dem och med Anders hustru och barn i djup sorg och saknad. Samtidigt känner vi glädje över alla de som blev frälsta i helgen och de närmare 100 personerna som deltog i helgens encounter, de flesta nya i tron.

I slutet av parentationen, minnesstunden efter Anders Swärd, så talade pastor Bertil mycket gripande om sin son. Han läste Bibelordet från 2 Timoteus brev 4 där Paulus talar om sitt eget uppbrott. “Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron.” Anders, sa pastor Bertil, har fullbordat sitt lopp, även om vi tycker det blev alldeles för kort. Men kanhända fick det ske för att leda andra till Gud och för att leda oss alla närmare Honom. De tackade församlingen för det stöd de fått på olika sätt.

Pastor Sofia ledde en härlig talkshow på temat Love is. Hon bjöd fram gäster som befinner sig i olika faser i livet: Ett par som varit gifta länge, en singeltjej, ett dejtande par samt en pappa med sina två små döttrar. Vi fick höra en helt fantastisk dikt av Polin om singelstadiet och många sanningar och goda råd från dem alla. Missa inte detta!

Martin Levan predikade sedan kort om Guds kärlek. “Gud är kärlek. Det finns en Gud i himlen som älskar dig så mycket att han gav sin enfödde son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad, utan ha evigt liv.” Sex personer tog emot Jesus. Lyssna och se talkshow och predikan på vår podcast eller på www.skplay.se.