Det vimlade av nya besökare vid lördagens två helt utsålda julkonserter. Pastor Lennart och Carolina Torebring stod som värdar och uttryckte vår gemensamma önskan: “Kyrkans uppgift är att förmedla den trygghet som bara Gud kan ge, att tända ett ljus i mörkret”. Konsertens tema “Love came down” målades med starka färger och toner under den närmare en och en halv timme långa konserten. Pastor Sofia Muñoz gav en apell och många gensvarade efteråt med önskemål om förbön och fortsatt kontakt.

En ljuvlig atmosfär präglade söndagsgudstjänsten. Pastor Carolina tackade alla som bidragit till julkonserten och läste bibeltexten om de vise männens gåvor. Att ge en gåva är ett sätt att visa kärlek till någon man uppskattar. Gud gav världen det finaste han hade, sin egen son Jesus Kristus. “Varje gång vi öppnar Bibeln så finns det en kärleksförklaring som ropar att vi är älskade.”

Martin Leván predikade utifrån julkonsertens tema. 700 år före Jesus profeterade Mika om Jesu ankomst, men när dagen kom då Gud gav mänskligheten den största gåvan som nånsin hade givits så förkastade man den. Den kom inte i den förpackning man förväntat. Jesus föddes i ett smutsigt stall i Betlehem och inte i kungens palats som en del kanske trott.
Livet kan ibland medföra gåvor vi varken förväntar eller ens uppskattar. Petrus var med om det. Han fann sig själv stå med lögn, förnekelse och flykt och han svek den mästare han svurit att tjäna. Men Bibeln säger att för den som älskar Gud samverkar allt till det bästa och detta livets paket förde Petrus till omvändelse. Jesus vet vad livet medfört för dig, han förstår dig till fullo. Kom till Honom – precis som för Petrus så vill han upprätta dig, stödja dig och ge dig fasthet.
Fyra personer tog emot Jesus i slutet av gudstjänsten. Ta del av predikan genom vår podcast eller www.skplay.se.