”Uppliva grundvalarna i ditt liv!” var den inspirerande utmaning pastor Lennarts Torebring hade till församlingen inför det nya året. Han utgick bland annat från en bibelberättelse från Lukas kapitel 10 som handlar om två systrar Marta och Maria. Marta var upptagen med att göra en massa saker för Jesus och alla andra gäster, men Maria tog sig tid att verkligen sitta ner och lyssna till det som Jesus ville berätta. Pastor Lennart påminde om att vi alltid måste ha rätt fokus mitt i de många utmaningar och uppdrag som församlingen står inför under det kommande året. ”Vi är en erövrande församling, men vårt främsta mål är att känna Jesus! Vi behöver göra samma val som Maria, att välja den goda delen, lyssna till Jesus och verkligen älska hans ord”.

Under tre veckors tid kommer Södermalmskyrkan ha bön varje vardag kl 19.00, med start måndag den 7 januari. Som en förberedelse inför året.

Förutom pastor Lennart Torebrings inledningsord för året stod denna söndag också mycket annat på programmet. Vi uppvaktade bland annat en nybliven 50-åring, vår älskade pastor Carolina Torebring, som fick ta emot gratulationer och kärlekshyllningar. Vi avskilde också nya pastorer; Fredrik Dahlgren, som ska ta över pastorsskapet i församlingen i Kungsör efter sin far, samt Jens och Mirjam Skoglund, till pastorer hos oss i Södermalmskyrkan.

Lyssna till Lennarts hela predikan här nedan och hör det ord Gud gett Lennart inför det nya året.