Pastor Lennart och Carolina Torebring är nu hemma igen efter en mycket innehållsrik och spännande resa till i Indien. Vi gladdes tillsammans över de runt 40 personer som välkomnades till församlingen idag och de åtta personer som tog emot Jesus i slutet av gudstjänsten!

Pastor Michael Torebring berättade om en familj som verkligen fick uppleva Guds konkreta hjälp. En svår ekonomisk situation löstes, de fick ny bostad och mamman fick ett heltidsarbete. “Det finns vissa situationer i vårt liv där bara Jesus kan hjälpa oss. Det är det som är så fantastiskt – när man kommer till slutet av sig själv så kan Gud få ta över, Han kan få göra allt Han vill göra i våra liv.”

Pastor Lennart predikade om att Jesus är världens ljus. Advent och påsk är tillfällen då vi påminns om det fantastiska som Gud har gjort. I Jesaja kapitel nio kan vi läsa om Guds löfte – där nattsvart mörker råder kommer Guds ljus att lysa. Barnet som beskrivs i texten är Guds eget barn, Jesus Kristus. Han kom för hela världens frälsning, för varenda liten människa. Materiellt välstånd eller mänskligt kändisskap ger inte det ljus en människa behöver. Vi har inte en kyrka för vår egen skull utan för dem som ännu inte känner Jesus. Ljuset som finns i dig kommer att avgöra framtiden för de människor du möter. Det tid för oss att stå upp och ge Jesus till världen.

Pastor Carolina berättade mycket gripande om Indienresan och det arbete vi får uträtta där. Barnens situation i Indien har förvärrats katastrofalt de senaste åren. Många barn kidnappas, våldförs och dödas. Det skulle vara otänkbart i vårt land, men där sker det. De barn som är mest utsatta är de som lever i slumområdena och det är där vi verkar. Be för situationen där och var med och var med och ge till Love Linn Foundation. Det kostar bara 6.000 kronor att driva en slumskola för 100 barn under en hel månad. Din gåva, liten eller stor, gör skillnad! Du kan läsa mer om Love Linn Foundation på http://waochurch.wpengine.com/vart-arbete/mission/ Ta del av predikan på www.skplay.se eller genom vår podcast.