Efter en härlig inledning med lovsång, nattvard, vittnesbörd och dans så entrade ungdomspastor Sofia Munoz scenen till titeln ”Jag tänker inte vara tyst”. På ett kort och enkelt sätt berörde hon berättelsen om Esther i Bibeln och hur hon fick gå inför kungen och be om nåd för sitt folk.

Sofia gav en predikan om att våga stå för det man tro på, att inte vara tyst. – Många andra ropar frimodigt ut sitt budskap, varför gör inte vi det?, frågade hon publiken. Varför berättar vi inte frimodigt om att vi har mött Gud! Vi får inte acceptera att vi är tysta.

Vi måste börja gråta för människor för att en passion och en nöd väcks till liv. Om du inte älskar ditt eget folk kommer du aldrig att se en väckelse, förklarade hon.

Det här var en predikan som även utmanade församlingen till att följa med ut de tre veckor man har kvar inför Gospel Night i Globen den 23 augusti. Varje kväll kommer man åka ut över hela Stockholm och bjuda in människor till Globen. Vill du följa med är du mer än välkommen! Man börjar varje kväll i Södermalmskyrkan, klockan 18:00.

Oavsett om du kommer att delta i evangelisationssatsningarna de tre kommande veckorna eller inte rekommenderar vi dig varmt att ta del av söndagens predikan. Du finner den nedan och på www.skplay.se