Gårdagens gudstjänst och kick-off för hösten var fantastisk, kyrkan var fullsatt och energin var på topp! Wao Choir medverkade tillsammans med lovsångsteamet och stämningen var som elektrisk. Pastor Lennart Torebring predikade ett viktigt budskap utifrån Josua 1:10-11, om att det är dags att gå över vårat Jordan. Det är nu eller aldrig.

Det tog 40 år för Israels folk att inta Löfteslandet, vilket egentligen skulle tagit 11 dagar. Det hade inte varit en svår sak för Gud att hjälpa dem att erövra landet, men det var folket som stod i vägen för det som Gud ville göra.  De var för upptagna av att allt som var runt omkring, och gick omkring och oroade sig istället för att gå på det som Gud hade sagt. Samma sak kan det vara med vårat liv. Vi kan vara så upptagna av oss själva att vi inte ser att Gud verkar överallt, över hela jorden, i vårat land och stad, till och med i vår egen församling, att vi inte ser eller förstår vad Gud gör eller vad han vill.

Gud vill öppna våra hjärtans ögon så att vi ser den större bilden, så att vi förstår att Gud vill så mycket mer än vad vi kan tänka eller räkna ut. Det är tid att komma ut på djupet, att gå över Jordan, att släppa både vår bekvämlighet och gamla erfarenheter, och istället tro på att Gud vill förvandla vårt land och ta oss in i sitt syfte!

It’s time to cross over!

 

Se hela predikan på SKplay.se