Efter fredagen terrorattentat mot Stockholm kändes det gott att samlas med hela kyrkfamiljen och att få krama om varandra! WE ARE FAMILY kändes i luften mer än någonsin och det var gripande att få stå tillsammans och be för landet, de drabbade och om beskydd över våra stad. Vi vet att Gud hör bön och att Han håller sin hand över vårt land!

Pastor Lennart predikade på temat ”It´s all about Him” och om när Jesus red i staden och på samma sätt som Jesus red in i Jerusalem, behöver vi se Jesus, Konungarnas Konung och Herrarnas Herre rida in i vårt land Sverige i dag. Jesus behöver bli upphöjd och känd genom våra liv och våra rop, precis som den dagen när han red in i Jerusalem.
Vi måste förstå vår tid, vårt uppdrag och vår kallelse innan det är för sent! Jesus är vårt älskade land Sveriges räddning!

Precis som han red in i Jerusalem den här dagen måsta han få rida in i våra liv! Jesus måste få komma in i våra hjärtan, i våra familjer, i vår stad och i vårt land!
Jesus behövde hjälp av sina lärjungar för att bereda vägen för Honom. Det var lärjungarna som hämtade åsnan.
Åsnan ägdes av någon som var villig att ge den till Jesus. Det var lärjungarna och folket som tog av sig sina mantlar och lade dem på åsnan och på vägen.

De offrade något för att förbereda vägen för Messias ankomst. Det var folket som skar loss kvistarna på palmträden och

välkomnade sin kung. Det var folkets röster som ropade att Jesus var Messias. Det var barnen som sjöng, det var barnen som dansade och prisade Jesus när han red in staden.
– ”Hosianna, Davids son! Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden! ”

På samma sätt behöver vi resa oss upp i dag och se vad Gud kallat oss till, vi som lever nu. Vi behöver också ge det vi är och har till honom. Vi behöver ta av oss våra mantlar och överrockar och lägga ut dem på vägen i Sverige! Vi behöver skära loss våra kvistar och lyfta dem i höjden och ropa ut hans Namn över våra familjer, över media, över politiken, bland våra grannar och på våra arbetsplatser. Överallt där Gud har ställt oss behöver vi lyfta upp hans Namn!

Se hela predikan på www.skplay.se

    be för sverige    ps carolina