Vilken fest! Vilken härlighet! Vilken glädje! Närmare 750 människor samlades under tre dagar i Södermalmskyrkan för att söka Gud av hela sitt hjärta!

Temat för helgen var ”Kom in i ditt syfte!” och hade sitt ursprung i Josua bok.

Fredagkvällen började med att pastor Lennart läste marschordern som Gud gav Josua. Församlingen ställde sig sedan vid Jordans strand med blicken mot Jordans vatten, bildligt talat. Vi rannsakade våra liv inför Guds ansikte genom att ställa oss olika frågor som rör vår personliga  överlåtelse till Jesus.På lördagsmorgonen följde vi  spejarna till Rahab och berättelsen om det röda snöret. Alla som kom på morgonen fick ett rött snöre runt sin handled för att inte glömma undervisningen om blodet som köpte oss fria från all synd, förlossade oss, förlät oss, renade oss och gav oss frid. Undervisningen varvades med underbara filmklipp och stark lovsång.

Halva dagen dröjde vi kvar vid korset genom att se en utvald del från filmen”The passion of the Christ”. Många grät och böjde sina knän vid korset i överlåtelse och rannsakan över sina liv. Vi bad för oss själva och våra familjer. På eftermiddagen studerade vi orsakerna till att Israels folk inte kom in inlandet den första gången. Orsaken var inte att fiendefolken var för starka utan att det fanns gömda fiender inom dem. De hade visserligen lämnat Egypten, men Egypten hade inte lämnat dem. Vi avsade oss våra gömda fiender och kunde så uppge ett härskri för att våra egna murar skulle falla, så att vi kan inta landet av välsignelse. Det sista passet på kvällen fick församlingen ta emot en ny smörjelse av den Helige Ande och då bröt glädjen loss och hela församlingen dansade i stor glädje. En del sprang upp på scenen och gjorde frivilliga danser av glädje under församlingens jubel!

Söndagen blev finalen på helgens helgelsedagar då 20 personer, de flesta nyfrälsta, döptes och Lennart predikade om ”Landet av välsignelser” som blivit oss givet av nåd på grund av korset. Fyra personer tog emot Jesus som sin Frälsare och nya pastorer avskiljdes för tjänst i församlingen.