Feststämning! Det var i princip fullsatt idag och många besökte oss för allra första gången. Över trettio personer döptes och en ljuvlig väckelseatmosfär präglade hela gudstjänsten!

Idag vill Gud utgjuta sin ande, sitt vatten över oss och när han gör det växer något fantastiskt upp i våra liv! Orden kommer från en av församlingens ledare, Mikael Carlson som inledde gudstjänsten och förväntan på Gud var stor redan från start. Efter den härliga lovsången kom alla dopdeltagare fram under stort jubel! “Det här är väckelse, eller hur!” Dopansvarige Martin Leván jublade i kapp med församlingen och frågade sedan några på scenen varför de ville döpa sig: “Jag vill visa Jesus att jag verkligen vill följa Honom”. “Jag vill ha mer av Jesus”. “Jag vill att Jesus ska vara min Herre!” Många av dem gick på encountern förra helgen och vi är så glada och tacksamma till Gud som gett oss ett verktyg i och med G12-visionen att vinna människor för Jesus och se dem gå hela vägen – låta döpa sig, bli befästa i sin tro på Gud och efter hand själva bli andliga fäder och mödrar.

“Ser du vad Gud gör?” frågade pastor Carolina Torebring efter dopet. “Gud är mitt ibland oss. Det är därför människor blir frälsta, befriade och upprättade. Vi bara tackar Honom! En kille tog emot Jesus förra söndagen och döper sig idag. Jag kallar det väckelse! Vi ger Honom den ära Han förtjänar!”

Pastor José Soto predikade om att Guds kärlek är ovillkorlig. Vad innebär det? Jo, den har inga begränsningar, den är inte beroende av vår prestation och Gud kräver inget av oss för att visa oss sin kärlek. Hemligheten med Guds kärlek visas genom korset:
– Någon gav sitt liv så jag kunde få evigt liv
– Någon tog mitt straff så jag kunde bli fri
– Någon tog alla mina sjukdomar så att jag kunde bli frisk
– Någon blev en förbannelse i mitt ställe så jag kunde bli välsignad.

Ett möte med Guds ovillkorliga kärlek förändrar oss på djupet. Den driver oss att tänka på andra, att andra ska få möta Honom. Men vi får också en längtan att ta hand om våra medmänniskor, att se på varandra med Guds ögon. Kärleken är grunden för allt vi gör!

Ta del av hela predikan genom vår podcast eller på www.skplay.se.