Vad är ett passionerat hjärta och hur beskrivs den första kärleken i Bibeln? Pastor Carolina Torebring talade med stor värme & skärpa över temat Ett passionerat hjärta.

Pastor Carolina delade denna söndag sitt personliga ord för 2015: att fästa sin blick på Jesus mer än någonsin och att leva i den första kärleken. Vi har en sky av vittnen, säger Bibeln. De beskrivs i Hebréerbrevets 11:e och 12:e kapitel och de levde ingalunda glamoröst, utan var plågade och förföljda för sin tros skull. Men de var trofasta och höll fast vid Guds löften och kallelsen. Vi behöver precis som troshjältarna ständigt ha vår blick fäst vid Jesus. Du och jag kanske inte får se allt vi längtar efter under vår livstid men vi har ett lopp att löpa i den här tiden, för kommande generationers skull i det här landet. Vi behöver därför redan från årets start vakna upp från all sömnaktighet, bryta igenom det betryck som vill komma över oss och som vill hindra oss från att leva nära Jesu hjärta.

Den första kärlekens ord finner vi i kung Salomos texter i Höga Visan. Det är samtidigt en kärleksförklaring till oss som älskar Jesus. Brevet utmärks av längtan, kärlek, sökande, finnande, löften som de älskande ger till varandra, tillhörighet, överflödande lovprisning och stark passion. Det här året, proklamerade pastor Carolina, så vill den Helige Ande locka dig närmare din Frälsare, att du ska få lära känna Honom ännu mer och ännu bättre än du nånsin gjort tidigare. Flera personer hörsammade kallelsen och tog emot Jesus i slutet av gudstjänsten. Vilken glädje! Missa inte något av denna mycket uppmuntrande predikan! Ta del av den här nedan eller på skplay.se!