Södermalmskyrkan hade glädjen att döpa 12 personer till Kristus vid söndagens gudstjänst och de flesta hade gått på helgens encounter. Flera vittnade om vad encountern betytt och det är slående hur stor Gud är som möter oss på ett så personligt sätt.

 

Pastor Carolina predikade över temat En ny början och konstaterade inledningsvis att ”Gud är en Gud som börjar om i människors liv men Gud är också en Gud som behöver människor”. Hon välkomnade fram två unga personer som vittnade om hur de efter en svår och trasig uppväxt fått en nystart i livet genom människor som Gud sände i deras väg.

 

Pastor Carolina utgick från Bibelns Mose som gick igenom en process av förkrosselse och ökenperiod. Han hade en stor kallelse från Gud på sitt liv men hans argument begränsade honom svårt. Han tvivlade på sig själv och hade heller inte förstått vem Gud är.

Vi går alla igenom ökenperioder, konstaterade pastor Carolina och där formas vi och förbereds för att tjäna Gud på en ny nivå. Där får vi lära känna Gud, lägga undan våra egna begränsningar och sätta vår förtröstan helt och fullt till Honom. Efter mötet med Gud i öknen var Mose redo för en ny början. Var du än befinner dig i livet så vill Gud ge dig en ny början. Hör ropet från folkskarorna. Du och jag är kallade att tjäna Jesus och att möta människors behov.

 

Ta del av de starka vittnesbörden och pastor Carolinas mycket uppmuntrande predikan nedan eller på www.skplay.se.