Igår var en alldeles speciell söndag i Södermalmskyrkan eftersom vår älskade Bertil Swärd, vår resande bibellärare över hela Asien, fyllde 70 år i helgen.

Pastor Carolina höll ett vackert tal om Bertils liv innan han, tillsammans med sin fru Anna-Stina, mottog en bukett av 70 vackra, stora, rosor samt en gåva från församlingen. Därefter sjöng Anders Spets ”Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig” till ett bildspel komponerat med bilder från Bertils liv och resande runt i världen.

Båda gudstjänsterna hölls sedan av Bertil själv och han talade utifrån ”Om jag bara hade en dag kvar att leva… då är det detta jag vill säga till er”. Under andra gudstjänsten predikade Bertil direkt till den unga generationen i Södermalmskyrkan, som satt längst fram i lokalen. Han delade med sig av sin vishet och erfarenhet genom livet med Gud. – Att läsa några lösa verser ur bibeln är som att ta en kopp kaffe med kaka. Det är underbart, men det är inget du kan leva på, berättar Bertil.

Bertil sprudlade av glädje och energi och det var inte många som kunde tro att han redan hade nått 70-sträcket!

”Om det här är det sista jag säger så vill jag säga detta: Ha en överlåtelse till, och en personlig relation med Gud och ha en överlåtelse till den lokala församlingen!” avslutade Bertil sin predikan med innan han bad för den unga generationen.

Om du längtar efter att lära känna Gud mer är denna predikan ett måste för dig! Missade du den så kan du se den på vår playsida www.skplay.se