Fantastiskt gudstjänst idag med fullsatt kyrka, underbar lovsång och dop med 20 förvandlade personer. Pastor Lennart Torebring predikade ett starkt budskap om att vi är segrare i den här tiden, utifrån Romarbrevet 13:12-14 och Efesierbrevet 6:10-20.

Vi behöver förstå att vi lever i en andlig kamp i både vårt personliga liv, vår familj och församlingen. Vi lever i en mörk värld, det är som om det är kaos överallt. Men även om mörkret känns mer och mer kompakt, ska vi inte kompromissa eller oroas. Vi behöver förstå att vi har en segerposition med Jesus i himlen! Det står i Romarbrevet 8:37-39; ”Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss. För jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som ska komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat ska kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.”

Fienden har ingen makt över vårt liv, om vi inte ger det till honom, därför är det otroligt viktigt att vi iklär oss vapenrustningen enligt Efesierbrevet 6:10-20. På samma sätt som en soldat inte går ut på fronten utan sin skyddsutrustning, så behöver vi dagligen sätta på oss ljusets vapenrustning. Gud har gett oss allt vi behöver för att gå segrande igenom varje situation i livet. Vi är segrare för den här tiden!

Se hela predikan på SKplay.se