Glädje, skärpa och tro präglade Södermalmskyrkans kickoff-helg då det nya månadstemat inleddes: This is our time. Tre personer tog emot Jesus på ungdomsmötet i fredags och sju personer i slutet av söndagsgudstjänsten. Efter gudstjänsten träffades församlingen i Björns trädgård, ett grönområde mitt i Söders citypuls, för skön gemenskap i solen.

Pastor Sofia Muñoz presenterade det nya temat och proklamerade ut: ”Det är tid att stå upp, tid att vara ljus, tid att göra skillnad.” Pastor Carolina Torebring tog avstamp från Matteus 6:33 och sa: ”Om vi ska se ett förvandlat land, ett land av väckelse, ett land som tillber Jesus Kristus, så måste församlingen söka Guds rike först. Vårt ordspråk ska vara: ”För himlen i tiden”. Om vi inte har tid att tjäna Gud nu, när hela himlen ropar ”Vakna” – när har vi tid då?”

Pastor Lennart Torebring talade om vad som utmärker andlig sömn och varför det är så viktigt att vi vaknar. Mitt hjärta bedrövas, sa pastor Lennart, när jag ser hur ribban sänks bland Guds folk om vad som är rätt och riktigt i Guds ögon och vad Guds Ord säger till oss. Det som var självklart för 10 år sen kompromissas med idag. Bibeln talar om en andlig sömn som ständigt kom över Israels folk, det har också hänt Guds församling. Många Guds tjänare ropar idag: Vakna upp! De icke troende förväntar sig att vi som är kristna ska stå upp och göra skillnad i en svår tid. Därför kan vi inte sova. Vi måste gå den väg Gud har tänkt.
Pastor Lennart lyfte fram sju starka bekännelser och proklamationer från Jesaja 52:1-3 som du kan ta del av och be ut över ditt liv. Hör dem på vår podcast eller se predikan på www.skplay.se.