Denna söndag var musiken i julens tecken och inleddes med en minikör som sjöng klassiker som ”Go tell it on the mountain” och ”Stilla natt”. Det var barnvälsignelse och 30 personer gick med i Södermalmskyrkan, för att bekräfta att också dem har hittat ett nytt hem i kyrkan.

Pastor Emanuel Zethson talade om stjärnan över Bethlehem, och bad oss att tänka oss som stjärnan som visade vägen till Jesus för de vise männen. ”Vem lyser du för?” frågade han retoriskt. ”Vems stjärna är du?”, fortsätter han.

”Det finns många stjärnor, men inte alla lyser för honom, och leder till honom. Vem lyser du för, dig själv eller för honom?” Emanuel påpekade också på den attityd som de vise männen hade. De kom inte för att få något, utan för att hylla, tillbe och ge honom gåvor. ”Detta är det himmelska julfirandet”, tillägger han.

Vi ska inte söka honom för att få julklappar, han är julklappen! Inget behagar Gud så mycket som när vi söker honom bara för att tacka honom, och inte för att ständigt få något. Vi behöver lära oss att prisa Gud mitt i våra omständigheter!

God jul!